История

"Нашата изба Телиш е построенa в края на 1960, но новата и история започва през 1999 г., когато Жайр Агопян приватизира избата от държавата и определя новя и курс ..."

Нашата изба Телиш е построенa в края на 1960, но новата и история започва през 1999 г., когато Жайр Агопян приватизира избата от държавата и определя новя и курс. Избата започва да произвежда стойностни вина в ценовия и клас и оттогава е лидер във въвеждането на иновации за клиентите си. Такъв нов продукт е Bag in Box, който избата представя за първи път в България през 2002. Избата е спечелила уважението на своите клиенти , благодарение на “честните” си вина и постоянството в усилията си да отговаря на очакванията на клиентите си.

Телиш Мерло и Телиш Каберне Совиньон са първите вина, които избата произвежда. По-късно избата стартира Tt и Tt Lux сериите. В момента Телиш предлага по-голям набор от вина , някои от които са нови и необичайни блендове за българскитепроизводители – Телиш Санджовезе х Мерло и Телиш Аликант буше х Мерло .

Избата е участвала в много международни винени конкурси и по този начин е доказала качеството и вкуса на своите вина в световен мащаб. Вината на Телиш могат да бъдат намерени в повече от 15 страни на три континента . Ние сме щастливи да бъдем лидери в създаването и изграждането на новия имидж на българските вина и да работим в посока на непрекъснато усъвършенстване.