Посетете Кастра Рубра

Castra Rubra се намира в с. Коларово, на 12 км от гр. Харманли. Името на избата е вдъхновено от намирщите се в близост разкопки на древната римска крепост Кастра Рубра (Червената Крепост), която в древността е служила като пътна станция за отдих, нощуване и смяна на конете на пътуващите. Друга историческа забележителност е Виа Диагоналис – пътят свързвал Рим и Константинопол, и на който се е намирала Кастра Рубра.

Избата разполага с модерна база, осигуряваща възможността за създаване на отлични вина. В архитектурно отношение избата е изработена от камък и дърво в хармония с околната среда. Сградата разполага с ферментационна зала, изба за съзряване на вина в бъчви и отлежаване в бутилки, площадка за приемане на грозде. Освен това за удобството и добрия престой на посетителите има две приемни: дегустационна зала и стая за гости.

В близост до избата са разположени лозовите масиви на Castra Rubra. В тях отглеждаме 18 сорта бяло и червено грозде.

Каним Ви да се запознаете с нашата история и изба, лозовите ни масиви и екипът, който стои зад съдаването на нашите вина. В Кастра Рубра ще Ви посрещне нашият екип и ще Ви предложи разходка по пътя на виното, ще Ви запознае със технологиите, по които отглеждаме нашите лозя и правим нашето вино. След това ще имате възможността да дегустирате подбрани вина, които да завършат преживяването Ви в Кастра Рубра по възможно най-добрия начин.

Избата е отворена за посещение от понеделник до петък от 9.00ч до 17.30ч. Възможно е организиране на турове и извън работно време с предварително запитване.

За допълнителна информация и заявяване на посещение, моля да се свържете с нас:

e-mail: info@telish.bg

phone: 00359 (2) 9631773; 00359 (2) 9631774; 00359 (2) 9631775.